JÄÄPULA ON KUITENKIN PAHA ESTE

05.04.2018

                                                                                                                                    KIEKKOAREENA.FI UUTISOI

(Toimittaja Hannu Kauhala)

HIFK HARKITSEE NAISTEN JÄÄKIEKKOJOUKKUEEN PERUSTAMISTA

HIFK saattaa vielä tämän kevään aikana perustaa joukkueen myös naisten kiekkoiluun. Seurassa on niin tahtotaso kuin alustavia valmiuksia, mutta jäävuoroista on pula.

- Suurseurojen on kannettava vastuuta naisten kiekkoilun kehityksestä, mutta olemme muutenkin kiinnostuneita tarjoamaan tätä kiinnostuneille, sanoi seuran toimitusjohtaja Jukka Valtanen.

Hän viittasi hyvän suosion saaneeseen Gimmat skulaa -luistelu- ja pelaamismahdollisuuteen.

- Se on kerran viikossa sunnuntaisin päähallissa. Puitteet ovat parhaat mahdolliset ja suosio on ollut suuri. Olisi luonnollista jatkaa tästä ja luoda kunnon pelaajapolku ylös asti. Se veisi luonnollisesti monta vuotta.

Tässä auttaisi se, että HIFK:n yhteistyöseuroista niin Salamoilla kuin Red Wingsillä on jo naisten ja tyttöjen joukkueet.


JÄÄPULA ON KUITENKIN PAHA ESTE.

- Jäistä on pulaa kaikkialla, eikä ratkaisu siihen asiaa ole meidän käsissämme, Valtanen sanoi.

Myös kaupungin positiivinen suhtautuminen auttaisi päätöksessä.

HIFK oli mukana naisten SM-sarjassa sen alkuvuosina. Seura pelasi seitsemän kautta saavuttaen lopulta kaksi SM-pronssia vuosina 1988 ja 1989. Mutta jääpula lopetti silloin toiminnan.

Kauden alussa Espoosta oltiin yhteydessä HIFK:n suuntaan, kun Espoo United oli lopettanut naisten joukkueen. Lopulta hankkeesta ei tullut mitään, vaikka HIFK olisikin ollut siihen valmis.

Mutta nyt HIFK on vakavasti pohtimassa myös tyttöjen ja naisten joukkueiden perustamista. Ehkä jo tämän kevään aikana asiasta kuullaan enemmän.


Kummimme Teemu Ramstedt Twiittasi uutisesta seuraavaa: