JÄÄPALLON YSTÄVÄT LIIKKEELLÄ PORVOOSSA

26.01.2020

Kuva: Pekka Huovila

Emil Fedorov ratkaisi voiton Suomelle

Jääpallomaaottelut Suomen ja Ruotsin välillä ovat olleet aikoinaan todella tiukkoja taisteluita. Nykypäivänä näitä on Suomessa vähemmän, koska Ruotsin jääpallohallit antavat maaottelulle paremmat olosuhteen ennen maiden sarjakausia.

Onneksi jääpallokaupunki Porvoo sai maaottelun pitkästä aikaa. Peli sai yleisön liikkeelle Porvoossa. Parasta oli vielä se, että Suomi voitti pelin lukemin 3-2 (0-0). Voiton Suomelle ratkaisi porvoolaisyleisölle tuttu Emil Fedorov. Emil otti pallon haltuun keskialueella ja purjehti koko Ruotsin puolustuksen välistä maalintekoon. Komea vippi vasempaan takakulmaan ja riemukkaat tuuletukset kotiyleisön edessä.

- Sain pallon haltuun ja olin jo kääntymässä omalle kenttäpuoliskolle, mutta päätin pitkittää hyökkäystä. Ruotsalaiset perääntyivät ja sain tilaa tulla läpi. Aika perinteinen maali minulle, maalille vain ja veto, nyt tuli kivaan paikkaan. Pelasimme todella hyvin ottelun lopun. Ensimmäisellä puolella oli kyllä vähän hakemista, mutta saimme pelin kuntoon toisella puoliskolla, Emil Fedorov mietti.

Heti alusta asti oli selvää, että kahden hyvin luistelevan joukkueen pelityylit muistuttivat toisiaan. Se on tosiasia, että Ruotsissa pelaavat suomalaiset ovat omaksuneet vahvan pallollisen pelaamisen.

Suomella oli ensimmäisellä puoliajalla muutama hyvä maalipaikka. Ensimmäistä A-maaottelua pelannut porvoolainen Rasmus Kettunen oli takatolpalla ohjaamassa palloa maaliin, mutta pallo pomppi hänen lavan yli.

Toisen vastaavanlaisen paikan sai porvoolaislähtöinen Emil Fedorov. Hän ohjasi pallon vähän ohi maalin.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vahvaa luistelua ja hyvää tiivistä puolustuspelaamista. Suomi onnistui hyvin luomaan painetta Ruotsin päähän.

Puolen tunnin pelin kohdalla Ruotsi otti enemmän hallintaa. Suomen päätyyn tuli kulmia, mutta maaleja ei nähty.

Suomi aloitti toisen puoliajan todella vahvasti. Peli kääntyi Suomelle Jimi Heinosen kulmamaalilla.

Ruotsi pääsi kuitenkin luomaan hyviä tilanteita Suomen maalille. Kahden maalin turvin näytti jo sitä, että Ruotsi vääntää voiton.

Samuli Helavuori kuitenkin iski kaukolaukauksella yläkulmaan Suomen tasoihin.

Pistejakoa odoteltiin, mutta Fedorovin soolo toi voiton Suomelle.

Päävalmentaja Ari Holopainen oli tyytyväinen voittoon.

- Saimme puolustuksen tiiviiksi ja haastoimme pallollisena Ruotsin hyvin. Käänsimme hyökkäyksiä maltilla, mutta nopeasti ylöspäin. Hyvät viimeistelyt vielä siihen päälle, niin hieno voitto jätkille.